Tai Chi Tao - Pieter Gilles Please visit HOME for more information about this site
Nieuws
Onderzoek heeft uitgewezen dat alleen al het kijken naar Tai Chi en Qigong zorgt voor het ontstaan van een ontspannen gevoel...  

"Tai Chi and Qigong are exercises in gratitude for this precious existence and beingness we've been given."

Wil jij je leven een positieve wending geven? Meer ontspannen, meer gecentreerd, meer focus, meer geaard, meer in verbinding met jezelf en de omgeving, meer in balans en in harmonie, zoals het leven eigenlijk bedoeld is. Zonder afgeleid te worden door van alles wat er om je heen gebeurt.
Doe dan mee met de lessen en creer gaandeweg een andere (meer oorspronkelijke n betere) versie van jezelf.
Je bent namelijk je stress, je genen, je ongemak, je ziekte, je karakter, en al die andere dingen die je mogelijk ervaart, niet. Je hebt er wellicht wel last van. En daar kun je iets aan doen. Dat gaat echter niet vanzelf.
Of je wilt preventief bewegen ten behoeve van het behoud van je fysieke en mentale gezondheid, n emotionele stabiliteit?
De lessen bieden jou de mogelijkheid om jouw potentieel te leren (h)erkennen en daarmee meer inzichten te verkrijgen om het leven van alledag te leven dat voor jou bestemd is. Lichter, luchtiger, losser en vooral meer happy :) Het kan, als je het wilt ;)
Laatste nieuws:

Het buitenlesseizoen is weer begonnen. Het is een feestje lekker buiten te bewegen onder begeleiding van een vogelconcert :)
Aangezien de mail t.a.v. de buitenlessen niet helemaal lekker gaat bij deze de aankondiging dat elke woensdag- en/of zaterdag- of zondagochtend er een buitenles is om 9:30 uur.
Op w o e n s d a g 24 juli is er weer een buitenles. Zie ook informatie over de buitenlessen (datum, tijdstip, locatie e.d.).

Je kunt bij "laatste nieuws" nog even checken of de buitenles doorgaat (soms dien je hiervoor je pagina even te verversen m.b.v. F5 of CTRL+R om de meest actuele informatie te kunnen zien).
Wil je op de WhatsApp Tai Chi Tao Buitenles verzendlijst om te vernemen wanneer en waar er een buitenles is? Geef je mobiele nummmer dan even door.

Master Liu Deming heeft van zondag 7 juli t/m 10 juli een seminar in Nederland (Koedijk) voor uitgenodigde cursisten van de Opleidingen en voorgaande Seminars gegeven. Binnen 3 dagen was de seminar volgeboekt. Het waren weer mooie en leerzame dagen. Op naar volgend jaar :)

In het algemeen begint het lesseizoen elk jaar zo rond eind augustus/begin september en duurt t/m mei/juni. De wekelijkse lessen vinden van maandag t/m vrijdag plaats. Instromen in de lessen kan gedurende het hele seizoen. Het actuele lesschema vind je hier.
Wil je ook je weerbaarbaarheid (fysiek, mentaal en emotioneel) verhogen? Wil je meer ontspannen het leven ervaren? Dan zijn deze lessen voor jou bestemd, juist nu :)

Wil je meer informatie over de lessen? Stuur dan even een mail.

Wat is Tai Chi Tao eigenlijk? Lees hier verder of kijk hier voor video's.

In september begint er weer een opleiding tot "Instructeur Tai Chi Tao & Ziran Qigong". Je kunt deze opleiding ook als een verdiepingscursus zien. In principe zal dat Level 2 zijn. Je kunt met Level 1 of 2 de opleiding starten.
Kijk hier voor meer informatie en een trailer - Level 2
Instromen in de Tai Chi & Qigong lessen en/of andere lessen

Aanmelding gaat het snelst via mail.

Wil je instromen? Elk moment is daar een goed moment voor, echter het beste moment is NU :)

Algemeen:
Informeer via mail of telefonisch (06 36250063) of er nog plaats is in de bestaande Tai Chi & Qigong lessen. Tussentijds instromen kan als er plaats is. Alle lessen zijn behoorlijk vol (of reeds vol), dus wacht niet te lang met aanmelden. Je kunt in overleg tijdens het lesseizoen een kennismakingsles volgen of aan de gratis open les meedoen.
Informatie over alle aangeboden lessen vind je hier: informatie over alle lessen (tijdstippen, tarieven etc.).

De lessen worden momenteel aangeboden in:
- Soulbalance, Vreekesweid 1, Broek op langedijk (Dijk en Waard, voormalig Langedijk)
- Room for You, Nauertogt 17, Koedijk
- De Rietschoot, Saskerstraat 22, Koedijk
op verschillende tijdstippen, van maandag t/m vrijdag.

 • Algemene wekelijkse Tai Chi Tao & Qigong lessen.
  Kijk hier voor meer informatie over wekelijkse lessen.

 • Tevens zijn er 60+ lessen op dinsdagochtend. Dit zijn lessen waarin de oefeningen afwisselend staand en zittend worden uitgevoerd. Wil je de hele les zitten, dan is dat ook mogelijk. Alle oefeningen zijn aanpasbaar. Met andere woorden deze lessen zijn voor iedereen mee te doen.
  Kijk hier voor meer informatie over de 60+ les.

 • Je kunt ook deelnemen aan de speciale Ziran Qigong cursus. Dit zijn lessen van 4 uur op zaterdagmiddag, regelmatig gegeven. Diepgang en Chi beleving staan centraal in deze lessen.
  Kijk hier voor meer informatie over de Ziran Qigong cursus n bij Ziran Qigong voor Ziran Qigong video's.

 • Er is ook een meditatieles op vrijdagavond (op regelmatige basis) in Broek op Langedijk.
  Kijk hier voor meer informatie over de meditatieles.

 • Of doe eens mee met de buitenlessen in het voorjaar en in de zomer.

  Kijk ook eens bij Tai Chi Tao video's op deze website of bij Workshops.

  
  

  
  Pay as you feel (PAYF)
  

  Het te betalen cursusgeld voor verschillende lessen is op basis van pay as you feel (PAYF). Deze regeling geldt voor de volgende lessen:
  Wekelijkse (60+) lessen, Ziran lessen (4 uur), Opleidingen (8 dagen), Oefendagen voor gecertificeerden van de opleiding, Summer Class lessen, Meditatielessen, Buitenlessen en de Walkabout & Qigong les.

  De genoemde cursustarieven zijn derhalve een richtlijn. Kun je het cursusgeld betalen zoals is voorgesteld, dan stel ik dat zeer op prijs.
  Van deze regeling zijn uitgesloten: seminars, workshops, bedrijfstaichi, individuele lessen (in overleg), DVD's en online programma's.

  Op deze wijze kunnen de lessen voor een ieder toegankelijk worden gemaakt, ongeacht de financile situatie. Deze methode kan echter alleen functioneren als iedereen hierin open en eerlijk participeert. De toekomst zal uitwijzen of dit in een behoefte kan voorzien naar een nieuwe, eerlijke en verantwoordelijke manier van elkaar wederzijds respecteren en waarderen. Het laat de levensenergie (Chi) stromen ;)

  
  

  
  Online Tai Chi Tao & Qigong programma's
  
  Online Tai Chi Tao & Qigong instructie oefenprogramma's vind je in de webshop: ONLINE oefenprogrammas's
  

  Online Follow Along Qigong lessen (10 video's van elk n uur per cursusprogramma met oefeningen en instructie). Aanmelden kan hier via mail.

  Ga naar de webshop voor meer informatie over alle Follow Along Qigong online lessen. Deze lessen benaderen een "live class ervaring".
  In de loop van de tijd komen nog meer online programma's beschikbaar. Het Basic Level A programma is daar n van.

  Je immuunsysteem (weerbaarheid/welzijn) versterken doe je met Tai Chi, Qigong en Meditatie, waarin ademhaling, beweging en bewustwording een rol spelen.

  
  
  Free Follow Along Qigong 2021 les Online Sharing = Caring

    

  Hoe versterk je jouw immuunsysteem? Lees hier de algemene pijlers voor een gezond leven.

  
  

  
  Opleiding tot Instructeur Tai Chi Tao & Ziran Qigong Level 1 of 2
  

  September t/m mei. Inschrijven voor de Level 2 opleiding kan nu al voor de periode september 2024 t/m mei 2025. Er zijn nog 4 plaatsen vrij.

  Wil je in jezelf investeren en een gecertificeerde opleiding volgen tot Instructeur Tai Chi Tao & Ziran Qigong?

  Je leert vaardigheden, die je kunt gebruiken om op verschillende niveau's les te geven en/of om je persoonlijke ontwikkeling gestalte te geven. In deze opleiding word je meegenomen in de wereld van Tai Chi Tao, Ziran Qigong, Meditatie, Nei Gong en Meditatief Lopen.
  Disciplines die l meer bekendheid krijgen en gewaardeerd worden omdat ze lichamelijk en geestelijk welzijn en gezondheid kunnen bevordenen. Voldoende opgeleide docenten kunnen het verschil maken en zijn nu al en in de toekomst nog meer onmisbaar in onze samenleving. De gebruikte disciplines zijn verschillend van aard, echter versterken elkaar om het beste uit de beoefenaar te halen. Juist daarin schuilt de kracht. Er wordt derhalve een gevarieerde aanpak voor verschillende mensen aangereikt. Vanuit reguliere zorgdisciplines wordt almeer doorverwezen naar Tai Chi & Qigong lessen als probaat middel tegen allerlei geestelijke en fysieke aandoeningen, waarvan stress de bekendste veroorzaker is.

  Kijk hier voor meer informatie en een trailer - Level 1 of informatie en een trailer - Level 2.

  Reacties van deelnemers aan de opleiding.

  
  

  Fujian China

  Naast de jaarlijkse trainingen in Frankrijk ben ik in China geweest (Chengdu, provincie Sichuan n Xiamen en Datian, provincie Fujian). In Datian heb ik ruim 2 weken getraind met master Liu Deming.

  Lotus   Lotus   Tuluo
  
  

  
  
  Buitenlessen / Walkabout met Qigong
  

  In de maanden mei t/m september zijn er bij goed weer regelmatig buitenlessen.

 • Voor aanmelding voor de Buitenlessen ( 1 uur) kun je een aanmeldings-mail sturen. Of kijk hier voor meer informatie over de buitenlessen (datum, tijdstip, locatie e.d.).
  Wil je op de WhatsApp Tai Chi Tao Buitenles verzendlijst om te vernemen wanneer en waar er een buitenles is? Geef je mobiele nummmer dan even door.

  De buitenlessen vinden meestal plaats bij het Geestmerambacht, meestal op woensdag- en/of zaterdagochtend. Ook 's avonds op het strand van Bergen aan Zee. Deze lessen zijn voor iedereen toegankelijk. De buitenlessen gaan (in principe) altijd door. Aanvang 9.30 uur!
  De eerstvolgende datum, de preciese locatie en tariefinformatie van een buitenles vind je onder lessen.

  Wil je een aantal dagen voordat er een buitenles is een mail ontvangen? Dat kan! Klik vervolgens op: Aanmelding_buitenlessen.

  Ook via facebook worden alle (extra ingelaste) buitenlessen en andersoortige wetenswaardigheden vermeld. Wil je hiervan op de hoogte worden gebracht? Meld je dan ook even aan via facebook.

 • Voor aanmelding voor de Walkabout met Qigong ( 3 uur) kun je een aanmeldings-mail sturen. Of kijk hier voor meer informatie over de Walkabout met Qigong (datum, tijdstip, locatie e.d.).

  Buitenles bij het Geestmerambacht
  
  

  
  Workshop voor bedrijven, verenigingen etc.
  

  Voor bedrijven, verenigingen etc. bestaat de mogelijkheid om een workshop Tai Chi Tao / Qigong te organiseren. Een workshop kan bijvoorbeeld zo'n uur tot anderhalf uur in beslag nemen (of langer). In overleg kan worden bepaald wat de mogelijkheden zijn. Diverse bedrijven en verenigingen zijn jullie hierin al voor gegaan. Tevens is het mogelijk om een serie lessen te organiseren als onderdeel van een gezonde bedrijfscultuur. Heb je interesse om dit eens te organiseren, dan kun je contact met mij opnemen.

  Workshop in Zandvoort   Workshop in Zandvoort
  
  

  
  Online instructie oefenprogramma's / DVD's
  

  Online instructie oefenprogramma's vind je in de webshop: ONLINE oefenprogramma's

  Momenteel zijn er Ziran Qigong DVD's van de Chinese master Liu Deming hier verkrijgbaar. Klik op DVD voor meer informatie.

  
  

  
  
  Tai Chi Tao Pieter Gilles
  Kijk hier vrij toegankelijke Online (instructie) videos/programma's
  (als de link niet werkt dan copy/paste de link in je browser):

  https://vimeo.com/channels/pietergilles

  
  

  
  Stress?
  

  Volgens de Chinese Geneeskunde put stress je chi uit en maakt het zwakker. Door spanning kan je chi niet goed op een evenwichtige en kalme manier in al je energielichamen stromen. Stressvolle gebeurtenissen hebben een cumulatief effect en belemmeren de chi stroom. Als je chi niet goed stroomt kun je minder goed het natuurlijke genezingspotentieel van je lichaam activeren. Het gevolg daarvan is dat je je lichamelijk en geestelijk sloom voelt, je niet goed kunt slapen, je niet meer goed kunt ontspannen, je merkt dat je je adem inhoudt, je humeurig wordt, je over futiele zaken opwindt, en dat je vaker ziek wordt. Misschien herken je sommige of al deze stresssymptomen in jezelf. Dat is een indicatie dat de chi-stroom wordt gehinderd. Tai Chi, Qi Gong, Meditatie en Meditatief Lopen activeren de chi-stroom en zorgen daardoor voor een hogere mate van welbevinden. Je natuurlijke vermogen om te herstellen wordt hierdoor vergroot en je gezondheid en welzijn worden verbeterd, waardoor je niet of minder afhankelijk wordt van geneesmiddelen of externe behandelingen. Je voert weer de regie over je eigen welzijn door regelmatig het geleerde uit de lessen in de praktijk te brengen. En ja, voorkomen is uiteindelijk beter dan genezen.

  Hoe meer je ontspant, des te sterker stroomt je chi. Voor velen is dit een revolutionair idee, want ontspanning roept ontsnapping op, languit voor de tv, of een borrel of iets verslavends nemen om het "evenwicht" te bewaren. Meer energie, denkt men, krijgt men door inspanning, intense lichaamsbeoefening. "Je moet er wat voor doen, je in het zweet werken", is een veel gehoorde kreet. Als dit op een ontspannen manier wordt gedaan is het prima. Echter overbelasting (in een toch al vaak overbelast systeem) is niet goed. Je activeert hiermee je vecht- en vluchtprincipe. Wordt dit te lang of te vaak geactiveerd, dan is de kans groot dat je in een continue gespannen toestand verkeert met allerlei gevolgen van dien. De werking van je ademhaling, immuunsysteem, stofwisseling, hormonale systeem en zenuwstelsel zal negatief worden benvloed met op den duur ziekte tot gevolg. Als alternatief kun je met concentratie en aandacht op een rustige manier de oefeningen uit de Tai Chi Tao methode uitvoeren. Na verloop van tijd kun je o.a. diepe ontspanning, rust, innerlijk evenwicht en verhoogt bewustzijn verkrijgen.

  Lees ook eens verder bij Diversen.

  
  
  
  
 • 
  

  TERUG