Tai Chi Tao - Pieter Gilles Please visit HOME for more information about this site
Nieuws
Onderzoek heeft uitgewezen dat alleen al het kijken naar Tai Chi en Qigong zorgt voor het ontstaan van een ontspannen gevoel...  

"Tai Chi and Qigong are exercises in gratitude for this precious existence and beingness we've been given."Laatste nieuws:

De binnenlessen zijn weer gestart vanaf maandag 30 augustus. Wil je ook je weerbaarbaarheid (fysiek, mentaal en emotioneel) verhogen? Instromen kan te allen tijde. De lessen worden altijd LIVE op locatie gegeven. Wil je meer informatie hierover? Stuur even een mail.

Alle lesinformatie vind je onder lessen.Opleidingen

Kijk hier voor meer informatie over de momenteel aangeboden Opleidingen (Level 1 en/of 2. Aanmelden kan nog steeds. Deze lessen worden LIVE gegeven op locatie!

Instructeur Tai Chi Tao & Ziran Qigong - Level 1 - start weer in september 2021 - voorgaande edities waren volgeboekt - eerstvolgende Level 1 cursus pas weer in 2023.

Instructeur Tai Chi Tao & Ziran Qigong - Level 2 - VOLGEBOEKT in 2020-2021

Wil je al starten met een opleiding ondanks dat Level 1 niet wordt gehouden in het betreffende jaar? Instromen kan ook in de Level 2 opleiding. Kijk dan voor informatie bij de Level 2 opleiding.
Online Tai Chi Tao & Qigong programma's

Online Tai Chi Tao & Qigong instructie oefenprogramma's vind je in de webshop: ONLINE oefenprogrammas's

NIEUW

Online Follow Along Qigong lessen - voorjaar 2021 (10 video's van elk n uur met oefeningen en instructie). Aanmelden kan hier via mail.

Ga naar de webshop voor meer informatie over alle Follow Along Qigong online lessen. Deze lessen benaderen een "live class ervaring".
In de loop van de tijd komen nog meer online programma's beschikbaar. Het Basic Level A programma is daar n van.

Je immuunsysteem (weerbaarheid/welzijn) versterken doe je met Tai Chi, Qigong en Meditatie, waarin ademhaling, beweging en bewustwording een rol spelen.


Free Follow Along Qigong 2021 les Online Sharing = Caring

  

Hoe versterk je jouw immuunsysteem? Lees hier de algemene pijlers voor een gezond leven.
Pay as you feel (PAYF)

Het te betalen cursusgeld voor verschillende lessen is op basis van pay as you feel (PAYF). Deze regeling geldt de volgende lessen:
Wekelijkse (60+) lessen, Ziran lessen (4 uur), Opleidingen (8 dagen), Oefendagen voor gecertificeerden van de opleiding (5 dagen), Summer Class lessen, Meditatielessen, Buitenlessen en de Walkabout & Qigong les.

Dit is ingegeven vanwege de huidige situatie zodat toch iedereen in de gelegenheid kan worden gesteld om de lessen te kunnen blijven volgen. Kun je het cursusgeld betalen zoals is voorgesteld, dan stel ik dat zeer op prijs. De genoemde cursusgelden zijn derhalve een richtlijn.
Van deze regeling zijn uitgesloten: seminars, workshops, bedrijfstaichi, individuele lessen (in overleg), DVD's en online programma's.

Op deze wijze kunnen de lessen voor een ieder toegankelijk worden gemaakt, ongeacht de financile situatie. Deze methode kan echter alleen functioneren als iedereen hierin open en eerlijk participeert. Dit is een stap om in de toekomst meer lessen op deze wijze te gaan aanbieden. De toekomst zal uitwijzen of dit in een behoefte kan voorzien naar een nieuwe, eerlijke en verantwoordelijke manier van elkaar wederzijds respecteren en waarderen. Het laat de levensenergie (Chi) stromen ;)
Instromen in de Tai Chi & Qigong lessen en/of de meditatieles

Aanmelding gaat het snelst via mail.

Wil je instromen? Elk moment is daar een goed moment voor, echter het beste moment is NU :)

Algemeen:
Informeer via mail of telefonisch (06 36250063) of er nog plaats is in de bestaande Tai Chi & Qigong lessen. Tussentijds instromen kan als er plaats is. Alle lessen zijn behoorlijk vol (of reeds vol), dus wacht niet te lang met aanmelden. Je kunt in overleg tijdens het lesseizoen een kennismakingsles volgen of aan de gratis open les meedoen.

De lessen worden momenteel aangeboden in Langedijk (Broek op langedijk) op verschillende tijdstippen.

 • Algemene wekelijkse Tai Chi Tao & Qigong lessen.
  Kijk hier voor meer informatie over wekelijkse lessen.

 • Tevens zijn er 60+ lessen op woensdagochtend. Dit zijn lessen waarin de oefeningen afwisselend staand en zittend worden uitgevoerd. Wil je de hele les zitten, dan is dat ook mogelijk. Alle oefeningen zijn aanpasbaar. Met andere woorden deze lessen zijn voor iedereen mee te doen.
  Kijk hier voor meer informatie over de 60+ les.

 • Je kunt ook deelnemen aan de speciale Ziran Qigong cursus. Dit zijn lessen van 4 uur op zaterdagmiddag, 2-maandelijks gegeven. Diepgang en Chi beleving staan centraal in deze lessen.
  Kijk hier voor meer informatie over de Ziran Qigong cursus n bij Ziran Qigong voor Ziran Qigong video's.

 • Er is ook een meditatieles op vrijdagavond (op regelmatige basis) in Broek op Langedijk.
  Kijk hier voor meer informatie over de meditatieles.

 • Of doe eens mee met de buitenlessen.
  
  
  Meer algemene informatie over alle lessen is te vinden onder lessen.
  Het lesseizoen begint eind augustus. De opzet van de lessen geeft je de mogelijkheid om tussentijds in te kunnen stromen als er nog plaats is.

  Kijk ook eens bij Tai Chi Tao video's op deze website of bij Workshops.

  
  

  
  
  Opleiding tot Instructeur Tai Chi Tao & Ziran Qigong Level 1 of 2
  

  September 2021 t/m mei 2022.

  Uiterste aanmeldingsdatum: 29 augustus 2021 voor het seizoen 2021-2022. Instromen kan eventueel nog vanaf de 2e lesdag.

  Wil je in jezelf investeren en een gecertificeerde opleiding volgen tot Instructeur Tai Chi Tao & Ziran Qigong?

  Je leert vaardigheden, die je kunt gebruiken om op verschillende niveau's les te geven en/of om je persoonlijke ontwikkeling gestalte te geven. In deze opleiding word je meegenomen in de wereld van Tai Chi Tao, Ziran Qigong, Meditatie, Nei Gong en Meditatief Lopen.
  Disciplines die l meer bekendheid krijgen en gewaardeerd worden omdat ze lichamelijk en geestelijk welzijn en gezondheid kunnen bevordenen. Voldoende opgeleide docenten kunnen het verschil maken en zijn nu al en in de toekomst nog meer onmisbaar in onze samenleving. De gebruikte disciplines zijn verschillend van aard, echter versterken elkaar om het beste uit de beoefenaar te halen. Juist daarin schuilt de kracht. Er wordt derhalve een gevarieerde aanpak voor verschillende mensen aangereikt. Vanuit reguliere zorgdisciplines wordt almeer doorverwezen naar Tai Chi & Qigong lessen als probaat middel tegen allerlei geestelijk en fysieke aandoeningen, waarvan de stress de bekendste veroorzaker is.

  Kijk hier voor meer informatie en een trailer - Level 1 of informatie en een trailer - Level 2.

  Reacties van deelnemers aan de opleiding.

  
  

  
  Seminar Ziran Qigong met Master Liu Deming
  

  Master Liu Deming heeft ons weer met een bezoek vereerd in het weekend van 30 november t/m 1 december 2019. Deze unieke kans werd door de aanwezige Qigong liefhebbers enorm gewaardeerd. Deze Chinese Qigong Master van zeer hoog niveau heeft ons weer verrast met zijn bijzonder leuke en indrukwekkende manier van het overbrengen van het Ziran gedachtegoed. Een weekend was natuurlijk veel te kort, echter enorm inspirerend om er weer mee verder te gaan. Zelf train ik al sinds 2011 regelmatig met master Liu Deming en kan uit eigen ervaring beamen dat dit zeer de moeite waard is voor je zelfontwikkeling; het verkrijgen van mentale rust, fysieke kracht, emotionele stabiliteit en spirituele groei. Het kan allemaal met Ziran Qigong ;) Het gaat natuurlijk niet vanzelf... Oefening baart kunst :)

  Wil je jezelf ook persoonlijk ontwikkelen met beweging en ontspanning? Meld je dan aan voor de reguliere en/of Ziran lessen (zie hierboven voor aanmelding en informate over de lessen).

  Klik hier voor meer informatie over de seminar van 2019

  Meer informatie over Master Liu Deming vind je op de workshop-pagina.

  
  

  Fujian China

  Naast de jaarlijkse trainingen in Frankrijk ben ik in China geweest (Chengdu, provincie Sichuan n Xiamen en Datian, provincie Fujian). In Datian heb ik ruim 2 weken getraind met master Liu Deming.

  Lotus   Lotus   Tuluo
  
  

  
  
  Buitenlessen
  

  In de maanden mei t/m september zijn er bij goed weer regelmatig buitenlessen.

 • Voor aanmelding voor de Buitenlessen kun je een aanmeldings-mail sturen. Of kijk hier voor meer informatie over de buitenlessen (datum, tijdstip, locatie e.d.).

  De buitenlessen vinden meestal plaats bij het Geestmerambacht op zaterdag of zondagochtend. Ook 's avonds op het strand van Bergen aan Zee. Deze lessen zijn voor iedereen toegankelijk. De buitenlessen ( 1 uur) gaan (in principe) altijd door. Aanvang 9.30 uur!
  De eerstvolgende datum, de preciese locatie en tariefinformatie van een buitenles vind je onder lessen.

  Wil je een aantal dagen voordat er een buitenles is een mail ontvangen? Dat kan! Klik vervolgens op: Aanmelding_buitenlessen.

  Ook via facebook worden alle (extra ingelaste) buitenlessen en andersoortige wetenswaardigheden vermeld. Wil je hiervan op de hoogte worden gebracht? Meld je dan ook even aan via facebook.

  Buitenles bij het Geestmerambacht
  
  

  
  Workshop voor bedrijven, verenigingen etc.
  

  Voor bedrijven, verenigingen etc. bestaat de mogelijkheid om een workshop Tai Chi Tao / Qigong te organiseren. Een workshop kan bijvoorbeeld zo'n uur tot anderhalf uur in beslag nemen (of langer). In overleg kan worden bepaald wat de mogelijkheden zijn. Diverse bedrijven en verenigingen zijn jullie hierin al voor gegaan. Tevens is het mogelijk om een serie lessen te organiseren als onderdeel van een gezonde bedrijfscultuur. Heb je interesse om dit eens te organiseren, dan kun je contact met mij opnemen.

  Workshop in Zandvoort   Workshop in Zandvoort
  
  

  
  DVD's / Online instructie oefenprogramma's
  
  

  Momenteel zijn er verschillende Tai Chi Tao DVD's te verkrijgen. Op elke DVD staan meerdere Tai Chi Tao oefeningen.
  Een aanrader is de Tai Chi Tao - Basis Instructie DVD. Deze bevat 2 DVD's met 5 verschillende oefeningen, n DVD met oefeningen en de andere DVD met instructie, voor beginners n gevorderden.
  Ook Ziran Qigong DVD's van de Chinese master Liu Deming zijn hier verkrijgbaar. Klik op DVD voor meer informatie.

  Online instructie oefenprogramma's vind je in de webshop: ONLINE oefenprogrammas's

  
  

  
  
  Tai Chi Tao Pieter Gilles
  Kijk hier voor Online (instructie) videos/programma's (als de link niet werkt dan copy/paste de link in je browser):

  https://vimeo.com/channels/pietergilles

  Je kunt nu al free content bekijken.

  
  

  
  Stress?
  

  Volgens de Chinese Geneeskunde put stress je chi uit en maakt het zwakker. Door spanning kan je chi niet goed op een evenwichtige en kalme manier in al je energielichamen stromen. Stressvolle gebeurtenissen hebben een cumulatief effect en belemmeren de chi stroom. Als je chi niet goed stroomt kun je minder goed het natuurlijke genezingspotentieel van je lichaam activeren. Het gevolg daarvan is dat je je lichamelijk en geestelijk sloom voelt, je niet goed kunt slapen, je niet meer goed kunt ontspannen, je merkt dat je je adem inhoudt, je humeurig wordt, je over futiele zaken opwindt, en dat je vaker ziek wordt. Misschien herken je sommige of al deze stresssymptomen in jezelf. Dat is een indicatie dat de chi-stroom wordt gehinderd. Tai Chi, Qi Gong, Meditatie en Meditatief Lopen activeren de chi-stroom en zorgen daardoor voor een hogere mate van welbevinden. Je natuurlijke vermogen om te herstellen wordt hierdoor vergroot en je gezondheid en welzijn worden verbeterd, waardoor je niet of minder afhankelijk wordt van geneesmiddelen of externe behandelingen. Je voert weer de regie over je eigen welzijn door regelmatig het geleerde uit de lessen in de praktijk te brengen. En ja, voorkomen is uiteindelijk beter dan genezen.

  Hoe meer je ontspant, des te sterker stroomt je chi. Voor velen is dit een revolutionair idee, want ontspanning roept ontsnapping op, languit voor de tv, of een borrel of iets verslavends nemen om het "evenwicht" te bewaren. Meer energie, denkt men, krijgt men door inspanning, intense lichaamsbeoefening. "Je moet er wat voor doen, je in het zweet werken", is een veel gehoorde kreet. Als dit op een ontspannen manier wordt gedaan is het prima. Echter overbelasting (in een toch al vaak overbelast systeem) is niet goed. Je activeert hiermee je vecht- en vluchtprincipe. Wordt dit te lang of te vaak geactiveerd, dan is de kans groot dat je in een continue gespannen toestand verkeert met allerlei gevolgen van dien. De werking van je ademhaling, immuunsysteem, stofwisseling, hormonale systeem en zenuwstelsel zal negatief worden benvloed met op den duur ziekte tot gevolg. Als alternatief kun je met concentratie en aandacht op een rustige manier de oefeningen uit de Tai Chi Tao methode uitvoeren. Na verloop van tijd kun je o.a. diepe ontspanning, rust, innerlijk evenwicht en verhoogt bewustzijn verkrijgen.

  Lees ook eens verder bij Diversen.

  
  
  
  
 • 
  

  TERUG