Tai Chi Tao - Pieter Gilles Please visit HOME for more information about this site
Workshop/Cursus
Workshops en/of cursussen worden (op uitnodiging) regelmatig gegeven door Pieter Gilles
Cursus Ziran Qigong

met Pieter Gilles

Seizoen 2022 - 2023

Hierin komen de oefeningen uit de seminars van Master Liu Deming aan bod. De lessen vinden op onregelmatige basis op zaterdagmiddag plaats van 13:30 tot 17:30 uur in de periode september t/m juni.

Klik hier voor meer informatie en video's over Ziran Qigong. Dit is overigens nog maar een beperkt deel van de Ziran Qigong oefeningen.

Of kijk bij Cursus Ziran Qigong voor meer informatie over datums, tarief, locatie etc.

De Ziran Qigong oefeningen zijn een mooi uitgangspunt om een verkenning op lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel niveau aan te laten vangen en een evenwicht daartussen te bereiken. Om dit proces gestalte te geven is het nodig om hier regelmatig mee bezig te zijn. Op deze wijze zul je de druk vanuit de huidige samenleving beter kunnen weerstaan, er beter mee leren omgaan en de verwachtingen kunnen temperen. Je gezondheid vaart hier wel bij. Het draait uiteindelijk allemaal om bewust-zijn. “To create Consciousness you need to awaken Awareness”. Om deze staat te bereiken dien je niet alleen ontspannen te zijn (te worden), ook o.a. geloof, passie en doorzettingsvermogen zijn onderdeel van dit proces. Om uiteindelijk “waarheid”, compassie en liefde te kunnen ontwikkelen. Je wordt er zoals Master Liu aangeeft een gelukkiger mens van. “You feel light en happy” om de woorden van de master te citeren.

Klik hier voor een aanmeldingsmail

Reacties van cursisten op deze cursus.
Opleiding Instructeur Tai Chi Tao & Ziran Qigong Level 1 of Level 2

De opleiding is inclusief certificering

met Pieter Gilles

Uiterste aanmeldingsdatum: 1 september. Instromen kan eventueel nog vanaf de 2e lesdag in oktober.

PERIODE: September t/m mei (8 zaterdagen)

Wil je hier meer over weten? Klik hier voor meer informatie over Level 1 of Level 2. Je kunt je hier ook aanmelden.

Dit is een opleidingscursus voor aankomend docenten en/of een verdiepingscursus voor geïnteresseerden of docenten. In deze opleiding word je meegenomen in de wereld van Tai Chi Tao, Ziran Qigong, Meditatie, Nei Gong en Meditatief Lopen.
Disciplines die ál meer bekendheid krijgen en gewaardeerd worden omdat ze lichamelijk en geestelijk welzijn en gezondheid kunnen bevorderen. Getalenteerde docenten met voldoende achtergrondkennis kunnen het verschil maken en zijn nu al en in de toekomst nog meer onmisbaar in onze samenleving. Je leert vaardigheden, die je kunt gebruiken om op verschillende niveau's les te geven en/of om je persoonlijke ontwikkeling gestalte te geven. De gebruikte disciplines zijn verschillend van aard, echter versterken elkaar om het beste uit de beoefenaar te halen. Juist daarin schuilt de kracht. Er wordt derhalve een gevarieerde aanpak voor verschillende mensen aangereikt.

Deze cursusen zijn voor beginners en gevorderden. Docenten en (nog) niet-docenten. Tevens voor geïnteresseerden.

Heb je hier nu al belangstelling voor? Meld je hier dan alvast voor aan.
Gecombineerde Qigong & Meditatie Workshop

Deze Qigong & Meditatie les zal plaatsvinden op een vrijdag om 19:30 uur in Soulbalance, Vreekesweid 1 te in Broek op Langedijk. Om 19:15 uur kun je de locatie betreden. Deze les duurt ± 2 uur. Na voorbereidende oefeningen zal een Qigong deel volgen, waarna met de meditatie zal worden aangevangen. Voor aanvang van de meditatie zal er een korte mantra worden gezongen. Na afloop is er de mogeljkheid om thee te drinken.
Deze les is op basis van PAYF (pay as you feel). Je betaalt achteraf contant. Kijk hier voor meer informatie over het meditatiegedeelte van deze les.

Deze workshop kan ook voor bedrijven een interessante kennismaking met Mediatie en Qigong zijn.

Klik hier voor een aanmeldingsmail
Seminar Ziran Qigong

Master Liu Deming

Klik hier voor meer informatie over de laatste seminar

met Master Liu Deming!

Datum afgelopen seminar: 29 november t/m 1 december 2019.

Een aantal zeer lovende reacties op de seminars met Master Liu kun je hier lezen.

Klik hier voor meer informatie en video's over Ziran Qigong.

Ziran Qigong is ontwikkeld door de Chinese Master Liu Deming. Met ruim 40 jaar ervaring kun je hem ontegenzeggelijk een ervaringsdeskundige op dit gebied noemen. Zijn op het Daoïsme gestoelde gedachtegoed is zeer toegankelijk én van zeer hoog niveau en kan veel voor je betekenen op het mentale en fysieke vlak. Tegelijkertijd vindt er een bewustzijnsproces plaats, waardoor je gaandeweg emoties beter hanteerbaar maakt, stress kunt ontladen, én je spirituele ontwikkeling wordt gevoed. Je voelt je zogezegd lichter, losser, natuurlijker (=ziran), gezonder, bewuster en meer happy :)

Master Liu is ondertussen een wereldwijd gevraagde master. De verwachting is dat Master Liu Deming niet eerder dan 2021 weer naar Nederland zal gaan komen.
Seminar Ziran Qigong met Master Liu Deming 
van 29 november t/m 1 december 2019 was weer een groot succes!

Master Liu Deming en Pieter Gilles in Redon, Frankrijk
Master Liu is een inspirerende en innemende persoonlijkheid en Tai Chi & Qi Gong meester van zeer hoog niveau met meer dan 30 jaar leservaring (o.a. in de beroemde Shoalin Tempel in Beijing, China). Hij is zonder twijfel een autoriteit op het gebied van Tai Chi & Qi Gong en voor Qi Gong (en Tai Chi) liefhebbers was dit weer een unieke mogelijkheid om kennis te nemen van zijn enorme schat aan ervaring op dit gebied.
Voor meer informatie over Master Liu Deming: zie Ziran Qigong.

Een aantal lovende reacties op (voorgaande) seminars kun je hier lezen.

Of kijk op deze website even hier om een aantal Ziran vormen te bekijken.

Of kijk even naar deze video om een indruk te krijgen:

Algemeen

De workshops/cursussen van Pieter Gilles nemen in het algemeen een dagdeel, een dag of een weekend in beslag. Er wordt tijdens de cursus met een gevarieerd aanbod aan oefeningen gewerkt. De mogelijkheid bestaat om DVD's met verschillende oefeningen aan te schaffen, zodat je thuis de mogelijkheid hebt om met de oefeningen verder aan de slag te gaan.

De workshops/cursussen zijn bedoeld om enerzijds kennis te maken met Tai Chi Tao, Qi Gong, Nei Gong, Meditatie en het Meditatief Lopen, anderzijds kunnen ze een meerwaarde betekenen voor docenten of voor je persoonlijke ontwikkeling.Workshop voor bedrijven, verenigingen etc.

Voor bedrijven, verenigingen etc. bestaat de mogelijkheid om een workshop Tai Chi Tao te organiseren. Een les kan bijvoorbeeld zo'n uur tot anderhalf uur in beslag nemen (of langer). In overleg kan worden bepaald wat de mogelijkheden zijn. Hierbij krijg je een goed beeld van wat Tai Chi Tao & Qi Gong inhouden en wat dit voor je kan betekenen. Dit kan bijvoorbeeld als activiteit van de personeelsvereniging. Heb je interesse om dit eens te organiseren, dan kun je contact met mij opnemen. Diverse bedrijven en verenigingen zijn jullie al voor gegaan, waaronder:

 • Libelle
 • Gemeente Langedijk
 • Vrouwen van Nu
 • Koor 't Verzetje
 • Buckaroo Online Payment Services
 • Petrus Canisius College
 • Stichting De Wering
 • Theater De Vest
 • MastersDoeDag t.b.v. de KNGU
 • Scouting Don Bosco
 • De Waerden
 • Raphaëlstichting - Queeste
 • Korfbalvereniging Apollo
 • Zorgwaard
 • De Hartstichting
 • Vivat
 • Openbaar Ministerie
 • Pieter Raat Stichting
 • Hospice Egmond
 • Kennemer Duincampings
 • OMNYACC accountants
 • Europese School Bergen (Engels gesproken)
 • Silgan
 • Diverse workshops op private basis
  
  

  Workshop Bergen a/Zee - Julianadoro a/Zee - Hoorn
  
  
  Een paar reacties:

  "Het hele team heeft een heerlijke ervaring gehad. Iedereen vond het een prettige en bijzondere kennismaking. Ieder was vol lof over hoe je het deed. Je uitleg en de kunst om in een korte tijd mensen die dit nog nooit gedaan hebben, de kern mee te geven. Dat is je echt gelukt. Wij zijn dus zeer voldaan en het brengt gespreksstof en inspiratie om dit meer te gaan doen."

  "Het was een super leuke ervaring vanmorgen in Alkmaar en de mensen waren enthousiast!"

  PCC workshop   PCC workshop   PCC workshop   PCC workshop

 • 
  
  
   Een aantal voorbije workshops...
  


  
  

  Workshop Qigong, Acupunctuur & Oosterse Filosofie en Meditatie

  met Petra Tjeertes en Pieter Gilles

  De Workshop Qigong, Acupunctuur & Oosterse Filosofie en Meditatie. Je ervaart tijdens de workshop hoe deze methodes met elkaar verbonden zijn en elkaar versterken. Tijdens de workshop werk je op positieve wijze aan je gezondheid en kun je door verkregen inzichten er ook zelf mee aan de slag.

  De workshop

  Na een inleiding van Petra (acupuncturist/Herbalist) ga je met Pieter (master instructor Tai Chi & Qigong) ruim een uur Qigong doen om daarna heerlijk ontspannen te liggen, neem hiervoor je eigen matje mee, en wordt de acupunctuur door Petra toegepast. Dit zijn meestal 2 tot 6 naalden. Deze is individueel en dus niet bij iedereen gelijk. De naalden worden geplaatst aan de hand van een paar vragen, polsdiagnose en is gericht op jouw specifieke lichaamsenergie. Afhankelijk van de groepsgrootte zal er door Pieter tijdens, voor of na de acupunctuursessie een korte meditatie worden gegeven. Zo werk je 2,5 uur aan je gezondheid en kun je ervaren wat deze combinatie voor je mag betekenen. Door de diepe ontspanning werkt de acupunctuur na de oefeningen door de vrijgekomen energie op verschillende lagen van je gezondheid; energetisch, fysiek en mentaal.

  Locatie: Het witte kerkje De Terp, Kerklaan 4, te Oudorp (NH).

  Tijdstip: 14:00 - 16:30 uur.

  Tarief: € 45,- (afhankelijk van je aanvullende verzekering kun je deze kosten indienen bij je zorgverzekeraar).

  Wil je een factuur ontvangen voor teruggave van de verzekering? Geef dan de volgende gegevens door bij de aanmelding:

 • Naam, adres, geboortedatum, e-mail en BSN.

  Zelf meenemen: een matje om op te liggen en eventueel een kussen en een deken.

  Deze workshop wordt regelmatig georganiseerd voor particulieren. Ook voor bedrijven/verenigingen etc. kan dit een welkome en verrassende kennismaking zijn met Qigong, Chinese Filosofie, Meditatie en Acupunctuur. Dit kan in overleg eventueel ook op een andere locatie of in een iets andere vorm worden gegeven.

  Klik hier voor een aanmeldingsmail

  De Terp

 • 
  

   
  
  
  

  Ziran Meditatie (pay as you feel)

  met Pieter Gilles

  Een meditatie gegeven in de Kapel Karmel in Egmond a/d Hoef.

  De Meditatie

  Deze 90 minuten durende meditatie is voor iedereen toegankelijk en kan zittend op de grond of op een stoel worden gedaan. De meditatie laat je op verschillende manieren een ontspannen gevoel ervaren. Dit te ervaren leert je ook in het dagelijks leven spanning beter te herkennen en er mee om te gaan.
  Vooraf worden een aantal opwarmingsoefeningen in een loopmeditatie gedaan om de overgang naar het zitten te vergemakkelijken. Daarna gaan we de daadwerkelijke meditatie laten aanvangen. Ten tijde van de meditatie zullen verschillende bewegingen worden gedaan om de geest tot rust te brengen, de focus te kunnen bewaren en de levensenergie te laten stromen. Aan het eind wordt er meditatief uitgelopen.
  Blokkades worden hierdoor weggenomen en de levensenergie zal hierdoor beter gaan stromen. Een weldadig gevoel van diepe ontspanning wordt voelbaar, waarbij een gevoel van verbinding en éénheid kan worden ervaren. De vrijgekomen energie werkt op verschillende lagen van je gezondheid in; energetisch, fysiek en mentaal, emotioneel en spiritueel.

  Voor deze meditatie neem je je eigen meditatiekussen, -matje of -bankje mee. Een stoel is aanwezig.

  Locatie: De Kapel, Herenweg 269 te Egmond aan de Hoef. De toegang is aan de linkerkant van het Klooster.

  De Kapel is een sfeervolle locatie en onderdeel van het (voormalig) Klooster "Karmel" van de zusters Karmelitessen. Het ligt aan de voet van de duinen, circa 150 meter ten westen van de Herenweg. Er zijn ongeveer 10 parkeerplaatsen bij het Klooster. Dichtbij zijn er nog meer parkeerplaatsen.

  Tijdstip: 19:30 - 21:00 uur.

  Tarief: deze meditatie is op basis van PAYF (pay as you feel). Je betaalt achteraf. Op deze wijze kan meditatie voor een ieder toegankelijk worden gemaakt, ongeacht de financiële situatie. Deze methode kan echter alleen functioneren als iedereen hierin open en eerlijk participeert.
  Dit is een eerste stap om in de toekomst meer meditatielessen op deze wijze te gaan aanbieden. De toekomst zal uitwijzen of dit in een behoefte kan voorzien naar een nieuwe, eerlijke en verantwoordelijke manier van elkaar wederzijds waarderen. Het laat de Chi stromen ;)

  Betaling kan ter plekke contant of later via een bankoverschrijving (informatie zie hier).

  Klik hier voor een aanmeldingsmail

  
  De Kapel  
  Klooster Karmel  
  De Kapel
  

  
  
  
  
  

  TERUG