Tai Chi Tao - Pieter Gilles Please visit HOME for more information about this site
Tai Chi Tao video's

Je ziet hier een aantal korte fragmenten van een klein deel van het lesmateriaal binnen de Tai Chi Tao methode zoals in de lessen en workshops/cursussen wordt gegeven (te bekijken via YouTube). Dit geeft je een idee van wat er binnen de lessen en workshops/cursussen zoal wordt gedaan. Tai Chi (Tao) en Qigong ervaren is voornamelijk "bewust doen". Je vindt al doende in de bewegingen evenwicht en stilte. Aandacht schenken in het algemeen is waar het voornamelijk om gaat. Als hulpmiddel kunnen visualisaties en bewuste ademhaling aan de bewegingen worden toegevoegd om zodoende de energiestroom (chi) krachtiger te laten worden en de bewegingen inhoud te geven. In een volgend stadium kunnen "pathways" aan de bewegingen worden toegevoegd. Later is dat allemaal niet meer nodig, de chi stroom wordt leidend en de chi creëert de beweging en de volledige ontspanning.
Ziran Qigong Level 1 - korte versie is een voorbeeld van één van de Ziran Qigong oefeningen. Ontwikkeld door master Liu Deming.De Her-Innering is een voorbeeld van een relatief eenvoudige maar zeer krachtige combinatie van een staande meditatie, een 5 elementen oefening en een loopmeditatie. De oefening wordt links en rechts uitgevoerd. De beweging wordt vanuit de dan tien aangezet en de verzamelde energie wordt daar weer opgeslagen in een oneindige cyclus. De pauzes tussendoor geven je de gelegenheid om bijvoorbeeld je lichaam te scannen en/of je ademhaling te reguleren. Deze video is gemaakt in Chengdu, China, bij de Pagoda of Buddhas.Wu Wei Meditatief Lopen. Ervaar de verborgen kracht in deze relatief eenvoudige meditatieve loopoefening. Door "doen door niet te doen" (Wu Wei) vallen rust en ontspanning je ten deel. Gaandeweg wordt je één met de omgeving en de stilte komt je tegemoet. Niet meer dan 28 stappen, 7 bewegingen, ongeveer 7 minuten en (afhankelijk van je schoenmaat ;) ongeveer 8 meter zijn benodigd om het verschil te maken.Andere Ziran Qigong video's vind je hier. Deze oefeningen worden ook in de lessen gedaan. Er is ook een speciale cursus voor in het leven geroepen waarin het gedachtegoed van master Liu Deming centraal staat. Zie bij lessen en/of workshop om hier meer informatie over te verkrijgen.


Met tevredenheid kijk ik terug op het resultaat van de Video-Podcast die ik heb gemaakt met Rein Steinkühler van 'Je Ware Ik' over Tai Chi & Qigong. Tai Chi & Qigong zijn ware heelmeesters in alle tijden en met name in deze voor vele mensen verwarrende (Corona) tijden. Veel kijk- en luisterplezier.

Mei 2021


Tai Chi Tao – Pieter Gilles
Online (instructie) video’s (als de link niet werkt dan copy/paste de link in je browser):

https://vimeo.com/channels/pietergilles


TERUG