Tai Chi Tao - Pieter Gilles Please visit HOME for more information about this site
Reacties Seminar Ziran Qigong

Master Liu Deming

"Het was een mooi en inspirerend weekend! Wat een uitstraling en ervaring heeft Master Liu."

"En wat was het een gaaf weekend he? Ik vond het werkelijk fantastisch! Aardige vent trouwens. Vriendelijk. Die DVD is trouwens héél goed. Leuk met wat achtergrondinformatie in het begin, dan de oefeningen en tot slot héél duidelijke uitleg. Vooral ook het vertellen wat je doet en waarom, dat maakt het zoveel interessanter! Ik merk wel dat je thuis snel té snel gaat. Het stukje rust, de concentratie in de les, dat heb ik (nog) niet thuis."

"Heb het weekend als fijn maar ook pittig ervaren, fijne man, fijne mensen, goede sfeer, beetje veel informatie. Het heeft zéker verdieping gegeven al voelt het ook nog als een grote brei van ideeën voor mij, waar een hele levensfilosofie achter zit. Ik zou het het liefst in één keer snappen allemaal maar dat kan natuurlijk niet (helaas). Dus rest mij niets dan oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Werk aan de winkel dus."

"Het was een meer dan fantastisch én verdiepend tai chi-weekend voor mij. Vanmorgen had ik een reguliere les en stond er anders in. Alleen onder woorden te brengen hoe, dat lukt me momenteel nog niet echt. Er is in het weekend iets met me gebeurd wat op de één of andere manier energie losgemaakt heeft. Energie waar ik het bestaan van kende, maar nog nooit zo diepgaand heb ervaren. Maandag bleef de opgebouwde energie in volle omvang in en om mij heen hangen en alleen al in de stand gaan staan veroorzaakte verstilling, een meditatieve staat en bij de eerste bewegingen een stroom van energie. Een vriendin van mij zei; 'de energie spat gewoon uit je vandaan'. 't Is dat de man zo ver weg woont, maar anders zou ik vaker lessen bij hem willen volgen. Master Liu is de eerste Tai Chi Qigong meester die ik in mijn leven tegen gekomen ben. Het was een bijzondere ervaring. Liefdevol, relaxed en met humor mensen zoveel in zo korte tijd leren en meegeven aan info is meer dan bijzonder. Ik benijd je dat je binnenkort weer een seminar met hem gaat doen."

"Het is een bijzondere ervaring geweest. Ik volg met verbazing en verwondering de stroom die in gang is gezet en mij de hele week op mijn pad heeft gevolgd. Het lijkt wel of mijn armen en benen zonder weerstand aan een draadje omhoog en omlaag worden gebracht. Wauwwww. Ik heb de helft niet verstaan wat master Liu vertelde. Maar omdat ik erg visueel ben ingesteld en hij met zijn handen en lichaam praatte, kon ik hem toch goed volgen. Wat een ontzettend aardige man trouwens en wat mooi om te zien hoe hij authentiek hij is. Dat waardeer ik altijd ontzettend in mensen."

"Ik ben erg enthousiast over het afgelopen weekend. Het heeft me erg goed gedaan (ik ben niet voor niks ziek geworden!). Ik vond dat hij erg goed lesgaf, veel rust uitstraalde. En dat we flink aan de bak moesten. Maar op een goeie rustige manier. En hij was erg helder/duidelijk. Het werd ook erg duidelijk waarom we bepaalde dingen juist zó moesten doen. Ik vond de groep bijzonder: van alles door elkaar. Ik vind dat zeer de moeite waard. En ondanks het grote niveau verschil was er voor iedereen te werken/doen. Er was een goeie sfeer."

"Ik heb erg genoten van de workshop vorige week. Ongelooflijk wat een uitstraling Master Liu heeft. Voor mij als zeer beginnende beoefenaar waren veel dingen nog te hoog gegrepen, maar ik heb het gevoel veel geleerd te hebben. Ik kon dat ook goed voelen tijdens de oefeningen vorige week. Ik ben met Qigong begonnen vanwege een bekkenprobleem en maakte mij vantevoren wel een beetje zorgen of ik zo'n lange training aan zou kunnen! Echter geen enkel probleem. Het werd er juist beter van.... De DVD's zijn ook waardevol, goede uitleg en dus prettig om als leidraad te hebben. Hartelijk dank voor de organisatie van dit inspirerende weekend!"

"Ik ben echt heel blij dat ik mee heb gedaan aan het seminar, en als het ook maar even lukt wil ik volgend jaar weer meedoen. Een heel bijzondere man, master Liu, vooral zijn enorme beheersing over energieën intrigeert me enorm. Ik ben enthousiast aan de gang gegaan met de dvd's, en hoop het me zodoende ook een klein beetje eigen te maken. Maar ik besef ook heel goed dat we niet allemaal een master Liu kunnen worden, maar mijn lichaam voelt al heel anders aan. Door allerlei stresstoestanden had ik al opgemerkt dat ik het contact met bepaalde delen van mijn lichaam kwijt was, en ondanks dat ik al veel ontspanningsoefeningen en soorten meditaties en visualisaties ken lukte het me niet het te herstellen. Na het seminar lukt het een stuk beter. Fantastisch dat je het voor ons georganiseerd hebt, Pieter, dank je wel!"

"Dit was voor mij de eerst keer dat ik aan zoiets mee heb gedaan. Had dus geen flauw idee wat mij te wachten stond. Een hele mooie en aparte ervaring en ik heb me dagen daarna heerlijk gevoeld."

"Thank you for hosting the weekend with Master Lui. I had a nice time and learned some interesting things! I would be interested in another weekend of Qigong... so please keep me informed!"

"Het was weer een fantastisch weekend met Master Liu Deming en jou. Het was puur genieten. Mijn ervaring was anders dan vorig jaar. Toen was er een hele fysieke oplading, die een kleine 2 weken voelbaar was. Nu is er een innerlijk verdieping en verstilling, na een ervaring met de "leegte". Ik verheug me nu al op een volgend weekend met Master Liu en jou."

"Een heel mooi seminar Pieter, bedankt dat je dit mogelijk hebt gemaakt :)"

"Het is bijna onnodig om te zeggen,maar ik heb ook weer fantastisch genoten van afgelopen weekend en ben er zelfs nu nog vol van! ... Nou al met al, hartstikke bedankt voor al je moeite en inzet dat je Master Liu hierheen hebt gehaald... dankzij jou kunnen we ook in Nederland genieten van dit prachtige juweeltje van qi gong!"

"Het was leuk om te ontdekken dat de verdieping nog groter was dan vorig jaar. De sfeer was ook zo ontzettend goed, daar heb ik ook erg van genoten."

"En je wilt graag een reactie op het seminar en de Master, en dat is wat mij betreft alleen maar positief. Geweldig dat je dit voor elkaar weet te krijgen, en ook dat het misschien volgend jaar weer gaat lukken. Als het enigszins kan ben ik er bij! Ik heb heel veel bewondering voor hem, die combinatie van lenigheid, kracht, coördinatie, balans, rust, geduld, vrolijkheid, speelsheid, passie.... Het ging al een stuk beter dan vorig jaar, ik kon hem veel beter volgen, en kon al meer dingen voelen en ervaren dan vorig jaar. Dus volgend jaar weer een grote stap vooruit? Ik hoop het."

"Aan de seminar met Master Liu heb ik meegedaan omdat ik geïnteresseerd ben in qi gong. Ik had geen idee van hoe zo iets zou verlopen. Het hele weekend ging het om het ervaren en voelen van de Qi stromen. En dat heb ik gevoeld en ervaren. Om dit in woorden te vangen vind ik vrij lastig en ga het ook niet proberen. Zelfs nu na een week voel ik nog het weekend in mijn systeem."

"Ik vond het seminar echt geweldig en de manier waarop Master Liu les gaf uitstekend. Ik had al wat filmpjes bekeken en geprobeerd mee te doen, maar sommige dingen leken mij echt te moeilijk. Tijdens de lessen en de goede opbouw van alle elementen bleek dat mee te vallen, zodat ik redelijk probleemloos mee kon doen."

"We zijn een week verder. Het zindert nog steeds na. Ik vond het top. Master Liu Deming: 'Kijk naar de natuur, naar de blaadjes van die boom daar. Het is de wind die de blaadjes in beweging brengt (Pieter: De adem is de wind en het lichaam is de boom).' Zo simpel is het eigenlijk dacht en denk ik als mijn automatische piloot weer eens meent dat de beweging bijvoorbeeld door de kracht van mijn armen aangestuurd moet worden. Zo simpel en tegelijkertijd zo lastig. Master Liu verstaat de kunst om de essentie van de (Ziran)Qigong neer te zetten en aan anderen over te brengen. Dat doet hij op zodanige meesterlijke, authentieke en lichtvoetige manier dat je er geen genoeg van kunt krijgen. Hij weet een serieuze en relaxte sfeer te scheppen waarin het goed oefenen is. En wat is het een lust voor het oog hem te zien bewegen. Ik had de seminar niet willen missen."

"Een Seminar met Master Lui Deming is in het leven een kado in goudpapier verpakt en een feest om mee te mogen maken. Ik heb het geluk dat het voor mij het 3de jaar was om er bij aanwezig te zijn. Vooruitgang, verandering, verbetering en verdieping zijn maar woorden en geven slechts een deel van mijn ervaring weer. Dat wat de dagen met Master Lui diep in me opriep is niet echter niet zomaar in woorden te vangen. 'Je voelt je even uit het dagelijkse leven opgetild'; benaderd het misschien. Ik prijs me gelukkig door jou, hem en zijn energie op diverse niveaus, te hebben mogen ontmoeten. Heel bijzonder en heel emotioneel dit keer was de manier waarop Master Liu zich opende over zijn privé leven en zich zo kwetsbaar opstelde. De manier waarop hij zich herpakte en doorging met de les was, in zich, ook een les voor ons allen. Hopelijk ben jij nog lang in de gelegenheid hem naar Nederland te halen, zodat velen zijn fantastische manier van lesgeven een keer kunnen ervaren."

"We, including my mates, have learned a lot and enjoyed the way the training was organised and given. The sound explanation of the physical as well as the theoretical part. To conclude this workshop opened up our appetite for having more in the near future. So there will certainly be a follow up. Thank you once again."

"Ik vond het weer een fijn seminar. Je merkt dat er elke keer weer meer verdieping mogelijk is. De opbouw en variatie van de oefeningen vond ik erg fijn. Er werd voldoende tijd genomen om stil te staan bij vragen. Master Liu Deming is altijd erg open en neemt alle tijd om dingen goed uit te leggen (Pieter uiteraard ook ;). Organisatie prima, kortom weer een fijn seminar!"

"Wat vond ik het een bijzonder en fijn seminar! Wat me trof was de open en ontspannen sfeer waarin er gewerkt werd, de rust, en vooral de open en losse manier van lesgeven, vol humor (er werd regelmatig gelachen), maar verder ook heel serieus..., momenten van stilte en de diepte ingaan. Het was er allemaal. Wat een verademing! En herinner me de momenten waarop er zo hard gewerkt werd dat het zooooo stil was in de zaal! Wat een mooie energie was daar die twee dagen!"


Reactie van Pieter Gilles, organisator van het seminar:

Bovenstaande reacties zeggen wat mij betreft genoeg over de kwaliteiten van Master Liu Deming :)


Ziran Qigong seminar Alkmaar - 2014

TERUG