WORKSHOP/CURSUS

Tai Chi Tao - Pieter Gilles

Please visit HOME for more information about this site HOME

Seminar

Ziran Qigong 2019

Tranquillity Meditation - Voorbereidingsoefeningen - Ziran Zitong Gong (Ziran Medical Qigong) - Filosofie

Master Liu Deming

29 en 30 november, 1 december 2019 in Alkmaar

AANMELDEN kan helaas niet meer :(

Master Liu geeft onder voorbehoud in 2021 of 2022 weer een seminar :)

Meerdere opties mogelijk!
(voertaal Engels)

Een aantal reacties op vorige seminars kun je hier lezen.

Master Liu Deming

Informatie over Master Liu Deming

Master Liu Deming

Master Liu is de 5e generatie erfgenaam in de Liu He Men Zi Ran lijn. Hij begon zijn studie van Ziran Kung Fu en Qigong in zijn tienerjaren met Master Hong Zheng Fu en later met de legendarische Grand Master Wan Lai Sheng. Na te zijn afgestudeerd aan de Beijing University of Physical Education heeft Master Liu gedoceerd in de beroemde Shaolin Tempel en was 12 jaar verbonden aan het Fujian Institute of Physical Education.
Sinds zijn komst naar Australië heeft Master Liu gedoceerd in zijn eigen Ziranmen Kung Fu Academy en was als docent 10 jaar verbonden aan de University of Melbourne Tai Chi en Wu Shu Club. Hij was de grondlegger van de Australische Wu Shu en Tai Chi Practitioners Association, is nu docent op de Victorian College of the Arts en is de hoofdcoach van de Shaolin Tempel Wu Shu Training Centre in Australië.
Door zijn bijna 30 jaar ervaring in lesgeven is Master Liu tot het inzicht gekomen dat de lichamelijke en geestelijke gezondheidstoestand van een persoon zoveel belangrijker is dan elke materiële vorm die men nastreeft. Om een vrije geest en ziel te verwerven is het belangrijk zich met filosofie en cultuur te onderhouden. Taoïsme en Qigong zijn de twee belangrijkste disciplines, waar we ons op zouden moeten richten. Door middel van Taoist Tranquillity Meditation (meditatie ter bevordering van kalmte en innerlijke rust) en Ziran Qigong ontwikkel je innerlijke rust en kracht om te leren omgaan met dagelijkse stress, leer je te genezen van mentale en lichamelijke ziekte en het kan ons leiden naar een groter besef van bewustzijn en geluk. Dit wordt het zogenaamde "Ziran leven en spirituele ontwikkeling" genoemd. Master Liu gelooft ook dat er vele niveaus van betrokkenheid in meditatie en Qigong zijn. Van ontspanning en conditie van het lichaam, naar training voor spirituele oneindigheid en de levenslange zoektocht en inzet voor het Taoïstische gedachtegoed.
Uitgebreide informatie over Master Liu Deming is te vinden op de volgende website: Ziran Qigong


Inhoud Seminar Ziran Qigong

Algemeen onderdeel (op alle dagen komt dit onderdeel aan bod):

De filosofie van Ziran Qigong en de voordelen van het beoefenen daarvan.

Dit is gebaseerd op de filosofieën van het Taoïsme (Daoïsme) en het Chen Boeddhisme, de oude kosmologie van Wuji en de Yin Yang theorie, in combinatie met Ziran Qigong. Door het beoefenen van Ziran Qigong kan men het lichaam, de ademhaling en de geest reguleren door het vrijgeven van spanning en het creëren van ruimte voor interne en externe harmonie. Wanneer energieblokkades worden verwijderd en spanning wordt losgelaten is het zoals het schoonmaken van de rivier of de ruimte waarin we leven. Hierdoor kan de Qi vrij gaan stromen, waardoor de lichaamsessentie kan worden verstevigd en de geest kan worden gevoed. Men krijgt een grotere gewaarwording van lichaam, Qi en geest.


Vrijdagavond 29 november, 19.00 – 21.00 uur

Taoist Tranquillity Meditation

"De aard van water is om helder en zuiver te zijn, maar het kan troebel gemaakt worden door de bodem. De aard van de mens is sereen en rustig, maar lust en verlangen kunnen het verstoren". De filosofie van de Tao is om ons dagelijks leven te voeden. Ziran Qigong bewerkstelligt dit door middel van haar Taoist Tranquillity Meditation om innerlijke rust en kracht te kunnen ontwikkelen om te helpen omgaan met dagelijkse stress en leidt ons naar een groter besef van bewustzijn en geluk. Er zijn drie onderdelen van Taoist Tranquillity Meditation:

1) De Geest van een lege Kamer - Open PDF-flyer (English) - Deze PDF bevat extra informatie over "de geest van een lege kamer".
2) De Geest van het stille Water - Open PDF-flyer (English) - Deze PDF bevat extra informatie over "de geest van het stille water".
3) De Geest van een heldere Spiegel

In deze meditaties zullen we ons concentreren op:

1) Het observeren van onze innerlijke wereld, waarbij alle afleidende gedachten en emoties worden verwijderd, dus geest zonder geest.
2) Het observeren van ons lichaam, waarbij alle spanningen worden losgelaten, dus vorm zonder vorm.
3) Het observeren van de buitenwereld, waarin we ons bewust worden van het niet-bestaan van materie en vorm, dus een wereld zonder wereld.

Zodra je deze drie leegtes begrijpt, ben je in een staat van kalmte en innerlijk rust.

Het creëren van leegte maakt het mogelijk om (overbodige) levensbagage los te laten, de niet-bruikbare spullen op te ruimen en gehechtheid los te maken. Alleen wanneer de kamer leeg is, is er ruimte om uit te breiden (je verder te ontwikkelen), zodat de levensreis (ver)licht en helder kan worden, en intuïtie kan ontwaken. Alleen wie zich kan identificeren met de veranderende evolutie in het universum, is helemaal vrij. Leven en dood, het begin en het einde, zijn als de opvolging van dag en nacht, en kunnen onze innerlijke vrede niet meer verstoren. We zullen veel minder last hebben van wereldse zaken als winst en verlies, geluk of ongeluk.


Zaterdag 30 november en zondag 1 december, 09.30 – 17.00 uur (op beide dagen in het weekend komt onderstaande aan bod)

Voorbereidingsoefeningen

Met name bedoeld om de energiestroom door de gewrichten te verbeteren.

Ziran Zitong Gong (Ziran Medical Qigong)

Deze vorm concentreert zich vooral op het openen van de acht buitengewone (of extra) meridianen. Traditioneel wordt aangenomen dat wanneer deze acht buitengewone meridianen zich openen, dat alle andere 12 meridianen volledig worden ondersteund - alle kanalen van je Qi worden geopend. Daarom noemen we het Medical Qigong. "Zi" betekent "zelf", "Tong" betekent "open" of "passeren" en Zitong Gong kan derhalve worden vertaald als "Zelf opening Qigong".

Ziran Medical Qigong is body, mind & spirit georiënteerd. De bewegingen zijn eenvoudig als rustig en kunnen als zeer meditatief en ontspannend worden ervaren. Energieblokkades worden hierdoor verwijderd met als gevolg dat energie in de meridianen vrijelijk zal gaan stromen waardoor het lichaam wordt "schoongemaakt" (Datong). Een vrije Qi-stroom harmoniseert de interne en externe Qi. Door deze oefening kun je het eigen genezende vermogen wakker maken om toxines op te ruimen, hetgeen het genezingsproces en het welzijn bevordert.

Fascia training

De oefeningen van de fascia training kunnen op zichzelf worden uitgevoerd of als voorbereiding dienen voor de Ziran Zitong Gong. Deze oefeningen zijn voor de niet-ingewijde niet altijd op waarde in te schatten; zijn meestal langzame en kleine bewegingen, echter hebben een enorme impact op je in- en externe vermogens. Er wordt hierbij gebruik gemaakt van speciale ademhalingstechnieken en houdingen om het lichaam te openenen, zodat de Qi vrijelijk kan stromen.


Voor wie?
Dit seminar is bestemd voor een ieder die interesse heeft in Ziran Qigong en Meditatie en op deze wijze hiermee kennis wil maken of haar/zijn kennis wil uitbreiden. Ziran Qigong heeft de eigenschap andere Qigong vormen te verdiepen en te versterken. Tevens voor docenten die hun lesmethode willen uitbreiden met deze leermethode en de visie die hierachter schuilt.
Je leert, naast de gevarieerde oefeningen, ook de diepere betekenis die achter de oefeningen schuilt, waardoor de oefeningen veel krachtiger worden en meer kunnen betekenen om een betere gezondheid te behouden of te verkrijgen. Het leert je o.a. stress te ontladen uit je systeem (lichamelijk en geestelijk), waardoor het lichaam weer haar zelfhelende vermogen kan aanwenden.
Je hebt geen specifieke kennis van Qi Gong, Tai Chi of (Staande) Meditatie nodig om deel te kunnen nemen aan dit seminar.

Na afloop van de seminar krijg je de beschikking over al het bestaande informatiemateriaal. Dit zal in de toekomst nog verder worden ge-update en uitgebreid.
Dit informatiemateriaal is te vinden op de Ziran Qigong webpagina van Pieter Gilles.

In de speciale Ziran Qigong lessen van Pieter Gilles (op verschillende zaterdagmiddagen, les van 4 uur) kun je je alvast voorbereiden op de seminars en het geeft een vervolg aan dit en vorige seminars.
Zie voor meer informatie: Cursus Ziran Qigong.


De locatie

De seminar zal op vrijdag, zaterdag en zondag plaatsvinden op de volgende locatie:

Wijkcentrum Overdie
Van Maerlantstraat 8-10
1813 BH Alkmaar

Er is hier gratis parkeergelegenheid.


Wanneer, kosten en aanmelding
Om je aan te melden voor deelname aan dit seminar kun je een aanmeldingsmail sturen. Er zijn 4 opties, te weten:

Optie 1 - Taoist Tranquillity Meditation (alleen vrijdag)
Datum: vrijdag 29 november 2019.
Tijdstip: 19.00 uur - 21.00 uur. Vanaf 18.45 uur ben je van harte welkom.
Kosten: € 30,-.
Aanmelding voor dit onderdeel van het Ziran Qigong seminar: klik hier voor aanmeldingsmail

Optie 2 - Medical Qigong, voorbereidingsoef., Filosofie (alleen het weekend)
Datum: zaterdag 30 november t/m zondag 1 december 2019.
Tijdstip: 9.30 uur - 17.00 uur. Vanaf 9.15 uur ben je van harte welkom (1,5 uur pauze).
Kosten: € 180,-.
Aanmelding voor dit onderdeel van het Ziran Qigong seminar: klik hier voor aanmeldingsmail

Optie 3 (=1+2) - Taoist Tranquillity Meditation, Medical Qigong, voorbereidingsoef., Filosofie (volledige seminar)
Datum: vrijdag 29 november t/m zondag 1 december 2019.
Tijdstip vrijdag: 19.00 uur - 21.00 uur. Vanaf 18.45 uur ben je van harte welkom.
Tijdstip zaterdag en zondag: 9.30 uur - 17.00 uur. Vanaf 9.15 uur ben je van harte welkom (1,5 uur pauze).
Kosten: € 210,-.
Aanmelding voor het volledige Ziran Qigong seminar: klik hier voor aanmeldingsmail

Optie 4 - Een andere dan de hierboven genoemde opties, bijvoorbeeld alleen zaterdag of zondag of een combinatie hiervan met de vrijdag
Kosten: vrijdag € 30,-.
Kosten: weekend € 90,- per dag.
Aanmelding voor optie 4: klik hier voor aanmeldingsmail en geef in de mail aan op welke dagen je wilt deelnemen.

Kijk ook even bij "Eten en drinken" hieronder!


Voorwaarden en overige mededelingen!
Een korting van € 10,- geldt als wordt gekozen voor optie 2 of 3 voor:
a. Cursisten van "Tai Chi Tao - Pieter Gilles".
b. Cursisten die de "Ziran Qigong seminar van 2012, 2013, 2014 of 2016" hebben gevolgd.
c. Cursisten die de speciale "Ziran Qigong lessen" volgen of hebben gevolgd.

Een extra korting van € 10,- geldt voor de bovenstaande cursisten:
Als je 1 of meer personen aanmeldt die:
a. nog niet is (zijn) geweest op een Ziran Qigong seminar én
b. de betreffende persoon doet (personen doen) mee met optie 2 of 3

Een bevestiging van je aanmelding wordt zo snel mogelijk naar je toegestuurd.
Heb je na aanmelding het gehele bedrag van het seminar overgemaakt op IBAN: NL 76 RABO 0119 5787 35 t.n.v. P.Gilles te Sint Pancras, dan beschouw ik je als ingeschreven voor de Ziran Qigong seminar.
S.v.p. de naam van de seminar "Ziran Qigong 2019" + "optie 1, 2, 3 of 4" én je naam in de omschrijving bij de betaling vermelden.
Bij afzegging tot 1 november 2019 wordt het bedrag van de seminar teruggestort, daarna helaas niet meer.
Meld je tijdig aan i.v.m. beperkte deelname, want vol = vol!


Eten en drinken
In de locatie is het helaas niet toegestaan om een eigen lunch te nuttigen. Dit geldt ook voor thee of koffie. Overigens zijn thee, koffie en water gratis te verkrijgen in de ochtend- en middagpauze op zaterdag en zondag.

Voor de lunch geldt het volgende: je kunt tegen een meerprijs van € 5,00 per dag (zaterdag en zondag) een (vegetarische) lunch nuttigen in de locatie. De lunch bestaat uit:
- Kop soep van de dag
- Zachte kadetten, 2 per persoon, wit en bruin, belegd met:
- Gerookte kipfilet met rucola
- Jong belegen Beemster kaas en gemengde sla
- Omelet naturel met verse kruiden en gemengde sla
- Rozijnenbolletje
- Incl. koffie, thee, melk en karnemelk

Wil je dit? Dan dien je dit aan te geven bij de aanmelding. Ook s.v.p. aangeven of je vegetarisch wilt lunchen op zaterdag en zondag.

Wil je dit niet? Dan kun je op eigen kosten op alle dagen zelf soep, pittabroodjes en tosties bestellen in de locatie. Of in een locatie in de buurt iets nuttigen.
Alle andere gemaakte kosten dan voor bovenstaande zijn voor eigen rekening.


Kom je van verderop?
Er zijn diverse hotels, B&B mogelijkheden en campings in Alkmaar en omgeving te vinden.

En verder?
Tai Chi Tao is een mooie en laagdrempelige leermethode met daarin voldoende uitdaging en veel praktische leerstof. De Ziran Qigong oefenstof is een welkome aanvulling op het Tai Chi Tao gedachtegoed. Docenten biedt het de mogelijkheid om met deze oefenstof een gevarieerd aanbod in de lessen aan te kunnen bieden. Tevens bestaat de mogelijkheid om tijdens de seminar DVD's aan te schaffen van Level 1, Level 2, Wu Xing, Shaolin Ba Shi en de Tranquillity Meditation. Wel even aangeven van te voren s.v.p.
Meer informatie over deze Ziran Qigong vormen is te vinden op de Ziran Qigong webpagina van Pieter Gilles.

Wil je nog meer te weten komen over Master Liu Deming, dan kun je eens "Liu Deming" invullen op YouTube. Hier kun je zien waartoe deze Master in staat is! Of klik op de Ziran Qigong webpagina van de master himself :)Workshops en/of cursussen worden (op uitnodiging) regelmatig gegeven door Pieter Gilles.

TERUG