WORKSHOP/CURSUS

Tai Chi Tao - Pieter Gilles

Please visit HOME for more information about this site HOME

Seminar

Ziran Qigong Stage one
- open and nourish Microcosmic Orbit -

Master Liu Deming

1, 2 en 3 juni 2012 in Alkmaar

Helaas, AANMELDEN voor dit seminar kan niet meer :(

21/22/23 juni 2013 weer een seminar met Master Liu :)

Meer informatie over dit seminar is te vinden op Seminar Ziran Qigong 2013.

Het was overigens fantastisch! Een aantal reacties op dit seminar kun je hier lezen.

Master Liu Deming

Open PDF-flyer (English)
Open PDF-flyer (NL) korte versie

Informatie over Master Liu Deming en inhoud van dit seminar

Master Liu Deming

Master Liu is de 5e generatie erfgenaam in de Liu He Men Zi Ran lijn. Hij begon zijn studie van Ziran Kung Fu en Qigong in zijn tienerjaren met Master Hong Zheng Fu en later met de legendarische Grand Master Wan Lai Sheng. Na te zijn afgestudeerd aan de Beijing University of Physical Education heeft Master Liu gedoceerd in de beroemde Shaolin Tempel en was 12 jaar verbonden aan het Fujian Institute of Physical Education.
Sinds zijn komst naar Australië heeft Master Liu gedoceerd in zijn eigen Ziranmen Kung Fu Academy en was als docent 10 jaar verbonden aan de University of Melbourne Tai Chi en Wu Shu Club. Hij was de grondlegger van de Australische Wu Shu en Tai Chi Practitioners Association, is nu docent op de Victorian College of the Arts en is de hoofdcoach van de Shaolin Tempel Wu Shu Training Centre in Australië.
Door zijn bijna 30 jaar ervaring in lesgeven is Master Liu tot het inzicht gekomen dat de lichamelijke en geestelijke gezondheidstoestand van een persoon zoveel belangrijker is dan elke materiële vorm die men nastreeft. Om een vrije geest en ziel te verwerven is het belangrijk zich met filosofie en cultuur te onderhouden. Taoïsme en Qigong zijn de twee belangrijkste disciplines, waar we ons op zouden moeten richten. Door middel van Taoist Tranquillity Meditation (meditatie ter bevordering van kalmte en innerlijke rust) en Ziran Qigong ontwikkel je innerlijke rust en kracht om te leren omgaan met dagelijkse stress, te genezen van mentale en lichamelijke ziekte en het kan ons leiden naar een groter besef van bewustzijn en geluk. Dit wordt het zogenaamde "Ziran leven en spirituele ontwikkeling" genoemd. Master Liu gelooft ook dat er vele niveaus van interesse en betrokkenheid in meditatie en Qigong zijn. Van ontspanning en conditie van het lichaam, naar training voor spirituele oneindigheid en de levenslange zoektocht en inzet voor het Taoïstische gedachtegoed.
Uitgebreide informatie over Master Liu Deming is te vinden op de volgende website: Ziran Qigong


Inhoud Ziran Qigong Stage one – Weekend Seminar

Vrijdagavond 1 juni, 19.00 – 21.00 uur. De inhoud:

Taoist Tranquillity Meditation.
"De aard van water is om helder en zuiver te zijn, maar het kan troebel gemaakt worden door de bodem. De aard van de mens is sereen en rustig, maar lust en verlangen kunnen het verstoren". De filosofie van de Tao is om ons dagelijks leven te voeden. Ziran Qigong bewerkstelligt dit door middel van haar Taoist Tranquillity Meditation om innerlijke rust en kracht te kunnen ontwikkelen om te helpen omgaan met dagelijkse stress en leidt ons naar een groter besef van bewustzijn en geluk. Er zijn drie onderdelen van Taoist Tranquillity Meditation: de geest van een lege kamer, de geest van het stille water en de geest van een heldere spiegel. In deze meditaties zullen we ons concentreren op:

1) Het observeren van onze innerlijke wereld, waarbij alle afleidende gedachten en emoties worden verwijderd, dus geest zonder geest.
2) Het observeren van ons lichaam, waarbij alle spanningen worden losgelaten, dus vorm zonder vorm.
3) Het observeren van de buitenwereld, waarin we ons bewust worden van het niet-bestaan van materie en vorm, dus een wereld zonder wereld.

Zodra je deze drie leegtes begrijpt, ben je in een staat van kalmte en innerlijk rust.

Het creëren van leegte maakt het mogelijk om (overbodige) levensbagage los te laten, de niet-bruikbare spullen op te ruimen en gehechtheid los te maken. Alleen wanneer de kamer leeg is, is er ruimte om uit te breiden (je verder te ontwikkelen), zodat de levensreis (ver)licht en helder kan worden, en intuïtie kan ontwaken. Alleen wie zich kan identificeren met de veranderende evolutie in het universum, is helemaal vrij. Dood en leven, het einde en begin, zijn als de opvolging van dag en nacht, en kunnen onze innerlijke vrede niet meer verstoren. We zullen veel minder last hebben van wereldse zaken als winst en verlies, geluk of ongeluk.

Open PDF-flyer (English) - Deze PDF bevat extra informatie over de Tranquillity Meditatie

Zaterdag 2 juni, 09.30 – 17.00 uur. De inhoud:

1) De filosofie van Ziran Qigong en de voordelen van het beoefenen daarvan.
Dit zal worden gebaseerd op de filosofieën van het Taoïsme en het Chen Boeddhisme, de oude kosmologie van Wuji en de Yin Yang theorie, in combinatie met Ziran Qigong. Door het beoefenen van Ziran Qigong kan men het lichaam, de ademhaling en de geest reguleren door het vrijgeven van spanning en het creëren van ruimte voor interne en externe harmonie. Wanneer energieblokkades worden verwijderd en spanning wordt losgelaten, is het zoals het schoonmaken van de rivier of de ruimte waarin we leven. Hierdoor kan de qi vrij gaan stromen, waardoor de lichaamsessentie kan worden verstevigd, de geest kan worden gevoed. Men krijgt een grotere gewaarwording van lichaam, qi en geest.

2) Ziran Qigong level 1 – Tendon & Meridian Cleansing Method.
Het doel van level 1 is om een staat van meditatieontspanning te verkrijgen door middel van zodanige beweging dat het hele lichaam voelt alsof het met elkaar is verbonden. Wanneer dit is bereikt zal de beoefenaar zich bewust kunnen worden van de gebieden van het lichaam waarin de qi is geblokkeerd of gespannen. Door het herkennen van deze gebieden kan een genezingsproces en innerlijke ontwaking beginnen.

1 – Gathering qi and washing the organs
2 – Opening the three dan tian meridians
3 – Bird stretching and bear’s neck
4 – Feeding the baby bird
5 – Upper & middle jiao cleansing method
6 – Yin Yang wheel – lower jiao cleansing method
7 – Three jiao cleansing method
8 – Swimming dragon palm, Belt meridian strength method
9 – Qi gathering method
10 – Spine cleansing method
11 – Mind clearing method
12 – Cleansing the mind & body method

Zondag 3 juni, 09.30 – 17.00 uur. De inhoud:

1) Ziran Wuji staande meditatie.
De meditatie zal zich richten op het openen van de drie dantians (onderste dantian van water qi, middelste dantian van emotie qi, bovenste dantian van geestelijke qi) om mogelijk te maken dat emoties en spanningen worden losgelaten, zodat ziel en lichaam zich opnieuw kunnen verbinden met de energieën van hemel en aarde, in een grenzeloze en oneindige staat, als één (tian ren he yi).

2) Wu Xing Qigong (5 Elementen Qi Gong).
De taoïsten geloven dat er vijf fundamentele energieën of elementen zijn die deel uitmaken van het universum. Er zijn Metaal, Water, Hout, Vuur en Aarde. Deze vijf elementen zijn ook te vinden in het menselijk lichaam en hebben betrekking op o.a. specifieke organen. Door regelmatige beoefening van de bewegingen met je geest gericht op de ademhaling en meridiaanpunten werkt de 5 Elementen Qi Gong aan de balans en het zuiveren van de organen. Door het vergroten van de qi stroom wordt de Yuan Qi (overgeërfde qi) versterkt, waardoor opbouw van negatieve qi en ziekte kan worden voorkomen. Tijdens de uitvoering dient de geest van de beoefenaar in een meditatieve staat te zijn. Wanneer de Yi (wil) wordt geconcentreerd in verschillende meridianen zal dit helpen om overmatige emoties op te ruimen, welke een negatief effect op de organen en haar functies hebben, zoals verdriet, angst, woede en bezorgdheid. Door te ontgiften houd je de vijf elementen in balans en zal dit voor de beoefenaar een verbetering in gezondheid en vitaliteit betekenen.

1 - Ascending & descending method
2 - Opening & closing method
3 - Lung cleansing (metal element)
4 - Kidney strenghtening (water element)
5 - Liver harmonizing (wood element)
6 - Heart nourishment (fire element)
7 - Spleen cultivation (earth element)
8 - Distribution method
9 - Encircling method

Voor wie?
Dit seminar is bestemd voor mensen die interesse hebben in Ziran Qigong, Meditatie en Staande Meditatie en op deze wijze hiermee kennis willen maken of hun kennis willen uitbreiden. Tevens voor docenten die hun lesmethode willen uitbreiden met deze leermethode en de visie die hierachter schuilt.
Je leert, naast de gevarieerde oefeningen, ook de diepere betekenis die achter de oefeningen schuilt, waardoor de oefeningen veel krachtiger worden en meer kunnen betekenen om een betere gezondheid te behouden of te verkrijgen. Het leert je o.a stress te ontladen uit je systeem (lichamelijk en geestelijk), waardoor het lichaam weer haar zelfhelende vermogen kan aanwenden. Je hebt geen specifieke kennis van Qi Gong, Tai Chi of (Staande) Meditatie nodig om deel te kunnen nemen aan dit seminar.

De locatie
Het seminar zal plaatsvinden op de volgende locatie: Sporthal Oosterhout in Alkmaar

 • Adres en route
  Sporthal Oosterhout
  Vondelstraat 35
  1813AA Alkmaar

  Wanneer, kosten en aanmelding
  Om je aan te melden voor deelname aan dit seminar kun je een aanmeldingsmail sturen. Er zijn 4 opties, te weten:

  Optie 1 - Taoist tranquillity meditation
  Datum: vrijdag 1 juni 2012.
  Tijdstip: 19.00 uur - 21.00 uur. Vanaf 18.45 uur ben je van harte welkom.
  Kosten: € 35,-.
  Aanmelding voor dit onderdeel van het Ziran Qigong seminar: klik hier voor aanmeldingsmail

  Optie 2 - Ziran Qigong level 1 en Wu Xing Qigong (5 elementen Qigong)
  Datum: zaterdag 2 juni t/m zondag 3 juni 2012.
  Tijdstip: 9.30 uur - 17.00 uur. Vanaf 9.15 uur ben je van harte welkom.
  Kosten: € 160,-.
  Aanmelding voor dit onderdeel van het Ziran Qigong seminar: klik hier voor aanmeldingsmail

  Optie 3 - Taoist tranquillity meditation, Ziran Qigong level 1 en Wu Xing Qigong (5 elementen Qigong)
  Datum: vrijdag 1 juni t/m zondag 3 juni 2012.
  Tijdstip vrijdag: 19.00 uur - 21.00 uur. Vanaf 18.45 uur ben je van harte welkom.
  Tijdstip zaterdag en zondag: 9.30 uur - 17.00 uur. Vanaf 9.15 uur ben je van harte welkom.
  Kosten: € 195,-.
  Aanmelding voor het volledige Ziran Qigong seminar: klik hier voor aanmeldingsmail

  Optie 4 - Een andere dan de hierboven genoemde opties, bijvoorbeeld alleen zaterdag of zondag of een combinatie hiervan met de vrijdag
  Kosten: vrijdag € 35,-.
  Kosten: weekend € 80,- per dag.
  Aanmelding voor optie 4: klik hier voor aanmeldingsmail

  Voorwaarden en overige mededelingen!

  Cursisten van "Tai Chi Tao - Pieter Gilles" krijgen de volgende korting op de seminarprijs als gekozen wordt voor optie 2 of 3: € 10,-.
  Een bevestiging van je aanmelding wordt zo snel mogelijk naar je toegestuurd.
  Heb je na aanmelding het gehele bedrag van het seminar overgemaakt op banknummer 11.95.78.735 t.n.v. P.Gilles, dan beschouw ik je als ingeschreven voor het Ziran Qigong seminar.
  S.v.p. de naam van het seminar "Ziran Qigong" + "optie 1, 2, 3 of 4" én je naam in de omschrijving bij de betaling vermelden.
  Bij afzegging tot 1 mei 2012 wordt het bedrag van het seminar teruggestort, daarna helaas niet meer.
  Meld je tijdig aan i.v.m. beperkte deelname, want vol = vol!

  Kom je van verderop?
  Er zijn diverse hotels, B&B mogelijkheden en campings in Alkmaar en omgeving te vinden.

  En verder?
  Tai Chi Tao is een mooie en laagdrempelige leermethode met daarin voldoende uitdaging en veel praktische leerstof. De Ziran Qigong oefenstof is een welkome aanvulling op het Tai Chi Tao gedachtegoed. Docenten biedt het de mogelijkheid om met deze oefenstof een gevarieerd aanbod in de lessen aan te kunnen bieden.

  Wil je nog meer te weten komen over Master Liu Deming, dan kun je eens "Liu Deming" invullen op YOU TUBE. Hier kun je zien waartoe deze Master in staat is! Of klik op Ziran Qigong.

  Workshops en/of cursussen worden regelmatig gegeven.

  
  

  TERUG